Вътрешна изолация на панелен блок

Монтиране на вътрешна изолация – основни стъпки

С цел постигане на енергийна ефективност и топлоизолация в панелното жилище от съществено значение е извършването на качествени ремонтни дейности, като в това число се включва разбира се и надеждно монтиране на вътрешна и външна изолация.

Панелното жилище е изградено от здрав бетон, който се получава посредством отливането в специални форми, но притежава един недостатък, който е свързан с недостатъчната му топлоизолационна способност.

При монтиране на външна изолация на панелен блок е възможно увеличаване на влагата в самото жилище. Именно поради тази причина се препоръчва най-напред извършването на вътрешна изолация с качествени материали от XPS, EPS или вата с гипсокартон.

Преди осъществяването на подобен тип ремонтни дейности е необходимо временно преместване на мебелите в друго помещение, премахване на настилките като балатуми, мокети и отлепяне на вече остарелите и изтъркани тапети, в случай, че има такива разбира се.

Пукнатините по стените е необходимо да се запълнят. Преди да се поставят плоскостите към основата е наложително грундиране на стената.

Топлоизолационните плочи се характеризират с паропропускливостта си, както и с това, че осигуряват високи нива на защита срещу пожари. Монтажната им дейност трябва да бъде така осъществена, че да се постигне надеждност и стабилност след залепянето им на стената.

Благодарение на вътрешната изолация се реализират далеч по-ниски разходи за отопление.

Поставяне на вътрешна изолация в няколко лесни стъпки

За професионалистите извършването на подобен тип строителни услуги съвсем не представлява някаква особена трудност, така че в случай, че никога досега не сте се занимавали с такъв вид дейност е препоръчително да се оставите в ръцете на специалистите в тази сфера, които ще монтират вътрешната изолация изключително бързо и качествено, разбира се.

Все пак ако държите вие да бъдете главното действащо лице, тогава се уверете, че притежавате следния набор от инструменти, необходими за тази цел, а именно: мистрия, трион,миксер, кофа, нивелир, маламашка.

Преди да настъпи момента с лепенето е наложително идеално почистване на стените от прах и всякаква мръсотия. С помощта на циментопясъчен разтвор изравняването на стените става бързо и лесно, а последващото грундиране се извършва със специален грундиращ инструмент.

Друг важен елемент, върху който трябва да се вземе предвид е свързан със самия лепилен разтвор. Преди използването му трябва да се разбърка добре около осем литра вода до получаването на гъста консистенция.