Изграждане на баня – поставяне на плочки

Неминуемо всеки един дом се нуждае в определен момент от частичен или основен ремонт. В това число несъмнено се включва и мокрото помещение, макар и често да се оказва изключително пренебрегвано кътче в дома ни.

Състоянието на банята ни в никакъв случай не бива да се подценява. Преди да се заемете с каквато и да била дейност по изграждането ѝ е препоръчително да се обърнете към специалистите майстори в тази нелека сфера на дейности, които предлагат качествени и надеждни ремонтни и строителни услуги.

При некачествена свършена работа рискувате проникване на влага между фугите, което ще обезсмисли напълно инвестицията на средства, която сте направили за нейното обновление или изграждане.

При извършването на каквито и да е ремонтни или строителни дейности най-важният елемент, който би трябвало да приковава вниманието ви е качеството на използваните материали.

Именно те ще осигурят два от най-важните елементи, а именно здравина и влагоустойчивост на плочките, към които абсолютно всеки от нас се стреми при осъществяването било то на козметични ремонти или цялостни обновления на външния вид на мокрото ни помещение.

Лепене на плочки в баня – първи стъпки

Преди да се започне със залепването на плочките е важно да се уверите, че няма налични неравности или пукнатини в стените. В случай, че се окаже, че все още има такива, тогава не губете време, а се заемете с тяхното изравняване.

Обикновено лепенето започва от ляво надясно със цели плочки и завършва, само в случай, че това се налага, с полагането на изрязани парчета.

При полагане на плочките върху стари такива е задължително използването на флексово лепило. В случай, че се налага изрязване на плочките, тогава не забравяйте да използвате специален уред за тази цел.

Банята може да се освежи или изцяло изгради по такъв начин, че да изглежда сякаш сте наляли огромна сума в осъществяването на тази задача. Като цяло, повечето клиенти се насочват към декоративните плочки за нейното украсяване.

При нужда от изрязване на плочките в кръгла форма е необходимо използването на специални резачки, с помощта на които тази етап приключва за изключително кратко време.