Монтаж на ламиниран паркет

Ламиниран паркет – модерно, стилно и икономически изгодно решение за всеки бюджет

Освен интересен и изключително атрактивен с външния си вид, ламираният паркет се отличава с високи нива на издръжливост и надеждност, което го превръща в масов избор за освежаване външния вид на стаите в жилището ни.

Съществува голямо разнообразие от декори, които напълно задоволяват потребителските нужди. При монтирането на някои ламинирани паркети е необходимо използването на специално лепило, което защитава фугата от проникване на вода и възможни деформации.

Сглобяващият се ламинат, при чийто процес се използва специално лепило, се монтира с помощта на ремъци за притягане. Сред най-важните елементи, осигуряващи надеждно закрепяне на ламината е качеството на използваните материали.

Цветова гама

В днешно време се предлагат ламинирани паркети в най-различни интересни и модерни шарки, които успешно се съчетават с интериора в дома ни.

Благодарение на широката цветова гама, в която са представени ламинатите, можем да постигнем една очарователна, уютна и същевременно изключително модерна обстановка, на която ще можем да се насладим срещу една сравнително ниска сума.

Ламиниран и естествен паркет – предимства и недостатъци

Според редица наблюдения, това, върху което повечето хора залагат е такъв тип подово покритие, което да впечатлява с интересните си шарки, наподобяващи различни естествени покрития. Колкото до естествените паркети, с тях сме като че ли по-ограничени откъм избор.

С други думи, независимо от стиловите ни предпочитания и креативността, която проявяваме при обзавеждането на дома ни, липсата на достатъчно разнообразие именно при този вид паркети се оказва страхотен препъникамък в реализирането на някои интересни хрумвания, свързани с освежаването лика на жилището ни.

Монтиране на ламиниран паркет – основни моменти

Монтажната дейност на естествените класически паркети  отнема голяма част от ценното ни време, което бихме могли да посветим в извършване на други съществени промени по жилището ни.

За разлика от тях, модерните и стилни ламинирани паркети се сглобяват за изключително кратко време. В допълнение на това, този вид надеждни и устойчиви на теста на времето паркети не изискват изчакване на определно време след след монтирането им.

Обикновено при самото полагане, ламинатът може да се зацапа на няколко места, но това не бива да предизвиква тревожни мисли у вас – единствено с помощта на лека влажна кърпа ще премахнете мигновено всяко едно петънце, което сте забелязали по повърхността му.