Основен ремонт на жилището

Основен ремонт – съвети

За да се превърне малкият апартамент в удобно и уютно кътче за живеене е необходимо да се предприеме извършването на основни ремонтни дейности. Този ремонт може да цели например подмяна на износената дограма в случай, че това се налага, или да включва освежаване на стените посредством шпакловане, боядисване, лепене на гипскартон, изграждане на стени, монтаж на електрическа и ВиК инсталации и други.

При извършването на основен ремонт е наложително използването на качествени материали за извършването на надеждни строителни услуги.

Обновяване/изцяло изграждане на бани

Във влажни помещения е нужно да се снабдим с влагоустойчив гипскартон. Този вид картон служи за изграждане на стени, монтирането на окачени тавани така нататък.

Върху влагоустойчивите гипскартони могат да се поставят плочки, да се изграждат мазилки, латекс, както и да се осъществяват друг вид ремонтни дейности. За тази цел обаче се налага предварителна обработка на стените.

Освен това се препоръчва използването на комбиниран картон с подходяща вентилации и хидроизолация със специално импрегниран картон.

При изграждането на подобни конструкции в мокри помещения се препоръчва поставянето на два пласта влагоустойчив картон.

След поставянето на първия пласт, фугите се запълват със специална смес. Всеки домашен строител може спокойно да работи с нея, тъй като се втвърдява сравнително бавно.

Вторият пласт се захваща с дълги рапидни винтове, които се фиксират към металните профили. След тази стъпка е необходимо запълване на фугите във влагоустойчива фугираща смес, която трябва да е добре разбъркана, за да се получи гладко покритие.

Друг важен елемент е шпакловането на винтовете. Образуваната фуга между „старата“ и „новата“ стена се запълва отново с помощта на фугираща смес. Освен това се поставя хартиена лента, която предпазва фугата от евентуално напукване.

Освежаване на детска стая

Обновяването вида на детската стая може да се изпълни сравнително лесно с подменяне на тапетите или освежаване на стените, последвано от заменяне на старите мебели с нови и така нататък. Обзавеждането на детската стая с малко мебели пък осигурява по-голямо пространство на детето за игри и други негови любими забавления.