Подмяна на дограма

Подмяната на износените дограми представлява една от най-често извършваните ремонтни дейности. Поставянето на нови ни гарантира не само несъмнено по-добър външен вид на жилището ни, но и значително по-висока ефективност на топлоизолационната система.

Поставянето на PVC дограма осигурява осезаемо редуциране на шума, а разходите, които правим за отопление значително намаляват.

Прецизното измерване на прозорците, качественото монтиране, както и доброто уплътняване на самата дограма са изключително важни фактори, спомагащи за поддържането на постоянни нива на температурата в помещението.

Монтиране на дограма

Процесът по заменянето на старата дограма с нова не представлява особена трудност специално за по-опитните домашни майстори, но все пак ако вие смятате, че не бихте се справили отлично с тази задача е препоръчително да потърсите помощ от професиналистите в тази сфера, които предлагат надеждни и качествени ремонтни и строителни услуги.

Първата стъпка от монтирането на новата дограма е свързана със залепянето на вътрешно и външно текстилно фолио. Преди поставянето ѝ е необходимо да се нивелира както хоризантално, така и вертикално с помощта на дървени подпори или трупчета.

Закрепването на рамката се извършва посредством метални планки, които осигуряват надеждност и запазване на топлоизолационните качества на дограмата.

Външното изолационно фолио се залепя с монтажно лепило към зидарията като след това се нанася и пяната.

Фолиото може да се замазва или боядисва , но за целта е необходимо лепилото да е напълно изсъхнало. Преди нанасянето на пяната, стената се напръсква с вода, а след това фолиото се закрепя към зидарията. Едва след като е изпълнена и тази стъпка следва монтирането на крилата на прозореца.

Разкъртванията, които са се получили от вътрешната страна при подмяната на дограмата трябва да се ремонтират. Тези участъци се почистват с помощта на бояджийска четка от насъбралата се прах и се грундират.

Гипскартонът се залепя със специално гипсово лепило, което трябва да се използва до двадесет минути. В противен случай рискувате загуба на лепителните му свойства. След залепянето на гипскартона може спокойно да се премине към частта с шпакловането.

При боядисване е необходимо стените да бъдат обработване с гипс, за да се изглади идеално повърхността.