Поставяне на външна изолация

Извършването на всякакви строителни дейности на панелното ни жилище представлява един изключително съществен момент, който не бива да подминаваме с лека ръка.

 

С цел запазване на енергийната ефективност в нашето жилище се препоръчва качествено монтиране на външна изолация. По този начин ще си осигурим постоянно отопление и ще подобрим значително външния на жилището си.

Поставяне на външната изолация – съвети

Преди да се започне с лепенето трябва да се изпълнят следните няколко дейности, а именно почистване на стените от праха, както и отстраняване на всякакви евентуални замърсявания.

Залепват се изолационните плоскости. Като се залепят е необходимо леко да се притисне към стената, след това се нанася шпакловка с пвц мрежа. Необходимо е да се изчаква около половин час и при наличие на неравности се извършва още едно нанасяне с цел идеално изравняване.

Плоскостите около вратите и дограмите на прозорците трябва да се залепят изключително внимателно, за да избегнат всякакви фуги, които да предизвикат впоследствие появата на пукнатини в мазилката. Всичко трябва да бъде така реализирано, че ъглите на прозорците да влизат идеално в тези на плоскостта.

Отделните плоскости трябва да се разминават между съседните редове, което целта е да се избегне съвпадането на съединителните фуги.

Същата методика на редене се прилага и при монтирането на вътрешна изолация.

Топлоизолационните плочи от стиропор се закрепват механично с помощта на пластмасови пирони дюбели. За тази цел е необходимо да се пробият отвори в стената с дълбочина 5-6 см.

За запълване на фугите между плочите е необходимо изрязването на парчета от самите плочи. След изпълняването и на тази стъпка следва шлайфането, което представлява неизменен момент при извършването на подобен тип строителни услуги.